BültenGenel Başkanımızdan HaberlerPartimizden HaberlerVideolar

Genel Başkanımız Aksakal’dan; “ABD’nin İsrail’deki Askeri Varlığı Bölgesel Güvenliği Tehdit Ediyor”

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD’nin kendi askerlerini ve ilave hava savunma sistemlerini İsrail’de konuşlandırmasına dikkat çekerek, Türkiye'nin savunma sistemlerini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü oturumunda gerçekleştirdiği konuşmada;

Bugün Malatya’da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi, öncelikle sarsıntıyı etkili bir şekilde hisseden tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Dolayısıyla, “deprem öldürmez, çürük yapı ve tedbirsizlik öldürür” öngörüsünün ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha tanıklık ettik.

ABD’nin tüm dünyaya hâkim olma planı hızla hayata geçiriliyor. Coğrafyamızın dizaynında taşeron olarak kullandıkları katil İsrail devletini denizden korumanın yetersiz kaldığı gerekçesiyle aldıkları “karadan da koruma kararları” çerçevesinde fiilî olarak kendi askerlerini ve ilave hava savunma sistemlerini bugün İsrail topraklarına konuşlandırdılar. Büyük tehlikelere gebe bu süreç devletimizce elbette en hassas şekilde takip edilmektedir.

Sahibi olduğumuz savunma sistemlerimizi daha da çeşitlendirerek önemli noktalarda daha etkili ve güçlü konuma getirmemiz, son günlerde piyasaya sürülen yapay gündemlerden bir an önce arınarak topraklarımız üzerindeki tehdide yoğunlaşmamız gerektiğine dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.

Başa dön tuşu