Genel Başkanımız Aksakal’ın; "HÜDAPAR’ın Diyarbakır’da Düzenlediği Çalıştayına Sert Tepkisi"

Genel Başkanımız Aksakal’ın; "HÜDAPAR’ın Diyarbakır’da Düzenlediği Çalıştayına Sert Tepkisi"

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, HÜDA PAR’ın Diyarbakır’da düzenlediği çalıştayın sonuç bildirgesinin, PKK’nın ve HDP’nin söylemleriyle benzerlik taşıdığına dikkat çekerek, 15 maddelik bildirgenin ilk maddesinde “Kürt meselesi yüz yıldır çözüm beklemektedir.” ifadelerinin yer aldığını ve Türkiye’nin bir bölümünün "sözde Kürdistan" olarak tanımlandığını ifade ederek. Tarih boyunca kimlik sorunu olmadığını dile getirdi.

Genel Başkanımız Sayın Önder Aksakal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun bugünkü oturumunda gerçekleştirdiği konuşmada; PKK'nın yüce Meclis çatısı altındaki siyasi HDP'nin ortaya sürdüğü iddia, görüş ve beklentilerin neredeyse bire bir aynı söylemlerini geçtiğimiz günlerde yine bu Meclis çatısı altında siyaset yapan HÜDA PAR'ın Diyarbakır'da düzenlediği bir çalıştayın sonuç bildirgesinde vücut bulduğuna tanık olduk. İtalyan bir filozofun dediği gibi: "Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz diğerleri de yanlış gider." Söz konusu 15 maddelik bu bildirinin daha ilk maddesinde "Kürt meselesi yüz yıldır çözüm beklemektedir." diye başlayıp 

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ülkenin bir bölümünü sözde kürdistan olarak tanımladıktan sonra bizim nezdimizde diğer maddelerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Zira bu ülkenin her bir noktasında her kimlikten insanlar yaşamaktadır hatta kendilerini Kürt olarak tanımlayan yurttaşların büyük çoğunluğu batı illerinde yerleşmiş, toplum et tırnak misali kaynaşmıştır. Tarih boyunca insanlarımız arasında ve devletimiz nezdinde bir kimlik sorunu yoktur ve hiçbir dönemde de olmamıştır.